Відповіді на запитання пацієнтів:


Питання: Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, розібратися в моїй ситуації. Мені 24 роки. Дуже хочу ребятеночька. У мене вже 7 днів затримка М.

Ниє, тяна) і коліт у животику (по центру), іноді тихо-тихо, а іноді дуже боляче. Вдень піднімається маленька температура (37,1). Страшна слабкість, сонливість. Всередині таке відчуття, ніби хтось надув кульку, злегка тисне на пряму кишку. Груди - без змін (хоча перед місячними завжди наливається і болить). Може я вагітна?

Відповідь: Шановна Юля Для визначення вагітності існують прості тести на вагітність з ранкової сечі. Для початку купіть в аптеці (продається безрецепта) і перевірте. Якщо тест позитивний, тоді треба підтвердити, що ваша вагітність МАТКОВА. МАТКОВУ вагітність можна підтвердити за допомогою тесту УЗД або тесту на бета-ХГЧ (аналіз крові). Якщо тест УЗД на приблизно після 15 дня затримки може бути інформативний, то тест на бета-ХГЧ (аналіз крові) потребує динамічного спостереження, його прогресивне збільшення говорить про вашу вагітності, проте тест на бета-ХГЧ (аналіз крові) не дає відповіді по МАТКОВІЙ вагітності.
З повагою,
Дмитро Михайлович


Питання: Поясніть, будь ласка, чому одним із протипоказань до медикаментозного аборту, є вагітність після відміни гормональних контрацептивів? Чим це загрожує? І якщо вже був зроблений аборт (лікар не попередив про протипоказання), що робити?

Відповідь: Серед протипоказань до медикаментозного аборту іноді можна зустріти пункт про вагітність, що настала після скасування ОК. Це положення недостатньо обґрунтована, тому що дослідження про ефективність медикаментозного аборту на тлі скасування ОК не проводилися. Теоретично ніякого ризику зниження ефекту або ускладнень немає. Окремі клінічні спостереження в практичній охороні здоров'я це підтверджують. І, якщо аборт вже стався, немає ніяких підстав турбуватися, і робити нічого не потрібно. Єдине, що не зрозуміло: навіщо Ви скасовували ОК, якщо вагітність була не бажана. В даний час подбайте про подальше методі надійної контрацепції.

Катерина: Моїй дитині 6 місяців. І я знову завагітніла, хоча годую грудьми. Чи можу я перервати вагітність медикаментозним способом?

Відповідь: Так, звичайно можна, медикаментозне переривання вагітності за допомогою лікарських препаратів, тимчасово блокують рецептори до гормону прогестерону, який викликає загибель плодового яйця, розкриває шийку матки і сприяє синтезу речовин, що скорочують матку. Однак якщо Ви годуєте грудьми малюка, необхідно після прийому препаратів на добу припинити годування, а щоб молоко не пропало, зціджувати його і виливати.


Валя: Я роблю медикаментозний аборт вперше. Дуже хвилююся, все пройде нормально. Сьогодні другу добу після того, як я прийняла Пенкрофтон. Ніяких виділень немає. Чому? І для чого назавтра мені лікар сказав прийти до нього на прийом і прийняти Мізопростол?

Відповідь: Пенкрофтон і Мізопростол - це лікарські препарати, які використовуються для медикаментозного переривання вагітності. Пенкрофтон викликає загибель плодового яйця і його відшарування від стінок матки. Після його прийому, як правило, починаються кров'янисті виділення з піхви. Іноді виділень може не бути. Це теж нормально. Мізопростол викликає розширення шийки матки і посилює скорочення матки, що полегшує евакуацію плодового яйця з порожнини матки, тобто прискорює викидень. Його приймають через 36-48 годин після прийому Пенкрофтона. Для цього Вам лікар і призначив наступну явку.


Ганна: Я сиджу вдома з маленькою дитиною. Хочу зробити медикаментозний аборт. Чи можу я самостійно прийняти препарати в домашніх умовах?

Відповідь: Ні. Цього не слід робити, оскільки тільки лікар може правильно визначити термін вагітності, показання та протипоказання для прийому таблеток, оцінити тяжкість побічних ефектів, якщо вони виникнуть і прийняти заходи до їх усунення. У деяких випадках за погодженням з лікарем можливий прийом Мізопростолу будинку у відповідність з рекомендаціями лікаря.


Дмитро: Моїй дівчині 17 років. Чи можна застосовувати Пенкрофтон в підлітковому віці? І чи можна їй перервати першу вагітність?

Відповідь: Можна. Причому, медикаментозний спосіб переривання вагітності у молодих родили жінок є найбільш фізіологічним і тому кращим.


Тетяна: Доктор, у мене затримка 10 днів. Тест на вагітність виявився позитивним. Чи можу я перервати вагітність за допомогою таблеток?


Каріна: Я взяла в клініці препарат з простагландином (не пам'ятаю назву) і доктор відпустив мене додому. А через дві години у мене сильно почав боліти живіт переймами і сильно пішли кров'янисті виділення зі згустками. Що мені робити?

Відповідь: Як правило, болі в області живота бувають тією ж інтенсивністю, що і при болісно протікає менструації, але можуть і кілька перевершувати їх. Наявність переймоподібних болів унизу живота свідчить про те, що процедура аборту наближається до завершення, і незабаром станеться викидень. Після цього болі припиняться. Якщо потерпіти немає сил, то можна прийняти таблетку но-шпи і анальгін. Посилення кров'янистих виділень говорить про те ж саме. Однак, якщо обсяг крововтрати становить 2 прокладки Максі за 1 годину протягом не менше 2 годин і не знижується, то необхідно терміново звернутися до лікаря або викликати швидку допомогу.


Світла: У мене сильний токсикоз на тлі вагітності. Хочу перервати вагітність таблетками. Що робити, якщо у мене буде блювання після їх прийому?

Відповідь: Якщо це відбудеться протягом першої години після прийому таблеток, то прийом препарату потрібно повторити. Якщо пізніше - необхідності в цьому не буде. Для зниження тяжкості токсикозу перед прийомом таблеток бажано випити 1 таблетку Церукала і легко поснідати.


Олександр: Моя дружина повернулася з клініки, де вона прийняла таблетки для аборту. Чи потрібно їй дотримувати постільний режим.

Відповідь: у цьому немає Необхідності. Можна вести звичайний спосіб життя. Однак, важкої фізичної роботи слід уникати до закінчення кровотечі.


Анастасія: Чи можу я вийти на роботу після прийому препарату для медикаментозного переривання вагітності?


Відповідь: Так, передбачивши все необхідне на випадок початку кров'янистих виділень.


Оля: Місяць тому я зробила аборт за допомогою таблеток. Місячних немає. Що це означає?

Відповідь: Момент початку кров'яних виділень після прийому Пенкрофтона або Мізопростолу вважається першим днем менструації. Наступна менструація повинна розпочатися приблизно через термін, тривалість якого для Вас є нормальним циклом, з можливою затримкою до 10 днів. Не зайвим буде перевіритися на наявність нової вагітності, якщо були незахищені статеві контакти. Однак не у всіх перші місячні після медикаментозного аборту приходять відразу, приблизно у 13% пацієнтів перші місячні можуть прийти через 60-65 днів після прийому Пенкрофтона.


Ольга: Тиждень тому я зробила аборт. Коли мені можна відновити статеве життя?

Відповідь: Як тільки припиняться кров'янисті виділення.


Олена: Після того, як я зробила медикаментозний аборт, лікар сказав, що потрібно прийти на УЗД щоб подивитися, чи все вийшло. Може бути достатньо скористатися тестом на вагітність?

Відповідь: Тест для визначення вагітності буде позитивним ще протягом деякого часу навіть після повного вигнання плодового яйця. Тому необхідно контрольне ультразвукове обстеження. Тільки воно дасть достовірний результат, чи є у вас плодове яйце в порожнині матки або його немає.


Жанна: Допоможіть вирішити питання, дуже боюся зважитися на перший аборт, але іншого виходу немає. Чи Не вплине медикаментозний аборт на можливість настання нової вагітності в майбутньому?

Відповідь: Ні, не вплине. Більше того, оскільки Пенкрофтон не втручається в метаболізм гормонів, то наступ нової вагітності можливо вже в циклі переривання. Тому, як тільки статеве життя буде відновлено, необхідно вжити заходів для її попередження. Контрацепція після медикаментозного аборту безпечна і не впливає негативно на швидкість завершення аборту. Гормональна контрацепція (таблетки, пластир або ін'єкція) можна почати застосовувати в той же день, коли прийнятий Мізопростол, контрацептивне кільце можна вставити на наступний день. ВМС і стерилізація застосовується після підтвердження того, що аборт завершений. Якщо застосування контрацептивів не було розпочато негайно, то необхідно скористатися бар'єрними методами (презерватив, вагінальні таблетки).


Лариса: Дуже люблю активний відпочинок. Чи можу я відвідувати сауну, лазню або поїхати на курорт відразу після завершення процедури медикаментозного аборту?

Відповідь: Так, можеш, але за умови, що інтенсивність кров'янистих виділень не вище обсягу звичайної менструальної крововтрати.


Питання: Моя вагітність приблизно 2-3 тижні. Настала вона після закінчення прийому протизаплідного засобу Триквилар (вирішила зробити перерву на місяць). Однак через 2 тижні після місячних довелося прийняти Постинор, після якого знову пройшли місячні. Надалі предохранялась «звичайними» способами - або перерваний статевий акт, або спринцювання. Тим не менше, сталося. На сьогоднішній день затримка становить 4 дні. Чи можу скористатися препаратом Пенкрофтон для переривання вагітності в моїй ситуації? Дуже боюся хірургічного втручання, але в той же час боюся, що може і не спрацювати.

Відповідь: Ви не можете скористатися медикаментозним методом переривання вагітності, оскільки одним з протипоказань цього методу є вагітність, що виникла на тлі гормональної контрацепції або після її скасування. На жаль, таку вагітність можна перервати лише традиційними методами.


Питання: Мені 16 років. Я на 19 тижні. Скажіть, чи допоможе цей препарат мені і чи можна їм користуватися юним жінкам. Скільки коштує даний препарат?

Бажаємо Вам вдалого дня та здоров'я
З повагою Пенткрофт Фарма


Доброго дня. У моєї дівчини поставили діагноз Бактеріальний вагіноз, також у неї опухла груди, затримки поки немає, чи може набрякання грудей означати що вона вагітна.

Відповідь: Прямого зв'язку бактеріального вагінозу та стану молочних залоз немає. Першою об'єктивною ознакою настала вагітності є затримка менструації. Досить точним методом визначення настала вагітності є тести гормональної діагностики сечі, так звані тести для визначення вагітності. Найбільш чутливими є тести "Frautest" в касеті, але досить інформативні і звичайні недорогі тести для визначення вагітності "Будьте Впевнені", "Реципи", "Be sure S"


Вірогідні чи нудота і хворобливі відчуття в грудях при настала вагітність, до початку менструації? Наскільки при цьому підвищується ректальна температура? Заздалегідь спасибі.


Які особливості застосування для екстреної контрацепції? Переваги і недоліки у порівнянні з іншими методами? Протипоказання? З моменту пройшло 2 години.

Відповідь: В даний час екстрена контрацепція з препаратом ПЕНКРОФТОН не зареєстрована в Укаїни. Тому застосування цього методу не дозволено МОЗ РФ.


Затримка становить 4-5 днів. На матці 3 невеликих фибромотозних вузла (9мм, 14мм). Рік тому було кесарів розтин (друге), до цього кесарів було проведено 3,5 роки тому. Чи можна мені прийняти препарат Пенкрофтон і не небезпечно це?

Відповідь: Наявність рубця на матці, а також міома матки віднесені до протипоказання за даним методом, тому застосування препарату ПЕНКРОФТОН в даному випадку неможливо.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ НЕБЕЗПЕЧНИМ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я!